fbpx
 

SPAR OP TIL 70% PÅ DINE VARMEUDGIFTER

NEDSÆTTELSE AF ELVARMEAFGIFT
GØR VARMEPUMPER BILLIGERE

Med formålet om at understøtte den grønne omstilling, besluttede regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale i erhvervspakken i november 2017 at sænke elvarmeafgiften frem mod 2025. Herved inkorporeres mere el i opvarmningen og brugen af fossile brændsler mindskes betydeligt, da vi i Danmark producerer en stor andel af elektricitet som vedvarende energi.

For at det skal være så billigt som muligt at opvarme sit hus med strøm sænkes elvarmeafgifterne samlet med 82,1 øre pr. kWh inkl. Moms. Er du privatkunde, og har du el-varme, jordvarme eller varmepumpe som hovedvarmekilde til opvarmning af din helårsbolig? Så kan du få en reduktion i el-afgiften for det forbrug, der ligger over 4.000 kWh pr. år.

 

En betingelse er at din bolig er registreret i Bygnings- og Boligregisteret, BBR, med varmepumpe eller jordvarme. Er din bolig el-opvarmet men ikke registreret hos BBR, skal du kontakte dit elselskab som kan hjælpe dig med dette.

BEREGN DIN BESPARELSE

Se hvor meget du kan spare på varmeregningen ved at udskifte dit nuværende varmesystem med en energieffektiv varmepumpe. Hvis du ønsker en præcis udregning af dine årlige besparelser ved skift af varmekilde, kan du med fordel benytte vores beregner og udfylde kontaktformular, så sørger Kinnan for at du bliver kontaktet af vores forhandler snarest muligt.

Vælg type opvarmning
Årlig varmeudgift
Vælg varmepumpe
Spar årligt DKK

  SKIFT ENERGIKILDE OG REDUCER VARMEREGNINGEN

  Med en energibesparende varmepumpe vil du typisk kunne spare op til 70 % på din nuværende varmeregning, hvis din energikilde i dag er fjernvarme, olie, gas, træpiller eller elvarme. En varmepumpe bruger udelukkende el til at omdanne udeluften til brugbar varme inde, men til gengæld afgiver den 3-4 gange så meget varme i forhold til dens elforbrug.

   

  Med de bedste anlæg kan du ca. regne med at få 5 kWh varme for hver 1 kWh el ved luft-luft varmepumper. Derimod giver en luft-vand varmepumpe ca. 3,5 kWh varme igen for hver kWh el. Derfor er en varmepumpe ikke blot en rentabel varmeløsning, men også et langt mere miljøvenligt alternativ til opvarmning med olie eller naturgas.

  FÅ TILSKUD TIL INSTALLATION AF VARMEPUMPE

  Den permanente BoligJobordning har fokus på miljøvenlige investeringer i både helårsboliger og fritidshuse og gives i form af et skattefradrag. Med dette fradrag kan du få tilskud til installation af varmepumper med og uden kølefunktion. Hvad enten det er en luft-til-luft eller luft-til-vand varmepumpe, så er opvarmningsformen både billigere og langt mere energirigtig frem for et naturgas- eller oliefyr.

  •    Tilskud til installation
  •    Miljøvenligt alternativ
  •    Energirigtig investering
  •    Billig opvarmningsform
  Luft til luft varmepumper til sommerhuse - økonomisk besparelse

  PRISFORSKEL PÅ OPVARMNINGSFORMER

  Der er stor prisforskel på, om du opvarmer dit hjem med varmepumpe, fjernvarme, træpiller, olie, naturgas eller elvarme. Tue Patursson, der er fagekspert i byggeteknik og energi, har udarbejdet en beregning, hvor samtlige varmekilder sammenlignes på gennemsnitspriser for både indkøb, installation, drift og service.

   

  Beregning tager udgangspunkt i varmeudgiften pr. år for et typisk parcelhus fra 1960’erne-1970’erne på 130 m2, hvor varmeforbruget er 18.100 kWh og omregnet til de enheder, som de gældende opvarmningsformer bruger. Det årlige energiforbrug er den mængde energi, der kræves for at varme huset op. Når energiforbruget er væsentlig lavere ved opvarmning med varmepumpe end eksempelvis fjernvarme skyldes det, at varmepumper generelt leverer ca. 3-4 kWh for hver kWh de forbruger.

  Beregningerne viser endvidere, at en luft-til-luft varmepumpe både er billigst i indkøb og drift, men det er vigtigt at være opmærksom på, at den fungerer bedst i mindre boliger, sommerhuse og andre fritidshuse.

  En velisoleret bolig er vigtig for varmeprisen

  Dit varmeforbrug afhænger af flere faktorer, men i særdeleshed, hvor velisoleret din bolig er. En velisoleret bolig giver de bedste vilkår for opvarmning med en varmepumpe. Ofte kan det nemlig slet ikke betale sig at købe en varmepumpe, hvis boligen har et stort varmetab.

   

  Inden du investerer i en varmepumpe, bør du derfor få undersøgt, hvorvidt din bolig er fornuftigt isoleret og om der er behov for energirenoveringer. Ligeledes bør du sørge for at dine radiatorer er store nok, eller at du har gulvvarme, hvis du benytter luft-vand-varmepumper, da disse fungerer bedst ved lave fremløbstemperature.

  FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD FRA EN FORHANDLER NÆR DIG

  En varmepumpe er energieffektiv, pålidelig og billig i drift. Ønsker du et uforpligtende tilbud på en energibesparende og miljøvenlig luft-til-vand varmepumpe til din bolig, så kontakt en af vores forhandlere nær dig og hør mere om dine muligheder.