Varmepumper til sommerhus

Luft-til-luft varmepumper til sommerhuse

Der er mange fordele ved at installere luft-til-luft varmepumper i sommerhuse, hvor der typisk ikke er trukket varmerør eller installeret radiatorer beregnet til centralvarmeanlæg. Blandt andet kan du varme sommerhuse hurtigere og bedre op hele året rundt, og så er de både billige og nemme at installere. Men særligt kan du mindske dine varmeudgifter betydeligt ved at anvende en luft-til-luft varmepumpe i sommerhuset frem for eksempelvis en elradiator, der er dyr i drift.

 

Hos Kinnan.dk har vi et bredt udvalg af de bedste luft-til-luft varmepumper til sommerhuse på markedet, som naturligvis overholder alle gældende lovkrav og leveres med mindst fem års garanti. Særligt har vi energieffektive Panasonic varmepumper, energibesparende LG varmepumper og de mest sælgende varmepumper fra Mitsubishi Electric, der er ideelle til det nordiske klima. Du kan naturligvis også anvende en luft-til-luft varmepumpe som supplement til opvarmning af din helårsbolig.

Hvordan virker en luft-til-luft varmepumpe?

En luft-til-luft varmepumpe til sommerhuse virker på samme måde som varmepumper til almindelige helårsboliger. Uanset årstid, trækker varmepumpen varmeenergi ud af luften udenfor og anvender varmeenergien til at opvarme luften indenfor.

Luft-til-luft-varmepumper består af en udendørsdel, som monteres ude på sommerhuset og en indendørsdel, som monteres inde i sommerhuset. Disse to dele er forbundet med rør, der indeholder kølemiddel. I udendørsdelen fordamper kølemidlet og bliver efterfølgende til væske i indendørsdelen, hvilket danner den indblæsningsluft, som opvarmer sommerhuset.

Hvad koster en luft-til-luft varmepumpe i indkøb og drift?

De fleste luft-til-luft varmepumper er fortrinsvis billige i indkøb, så hvad en varmepumpe koster, er helt afhængig af, hvilken kvalitet du ønsker samt hvad dine behov er. Generelt koster en luft-til-luft varmepumpe ca. DKK 13.000-25.000,- inkl. moms, levering og montering af en autoriseret kølemontør.

Mange sommerhuse bliver i dag opvarmet med enten forurenende brændeovne eller elradiatorer med store strømforbrug. På trods af, at luft-til-luft varmepumper anvender el, er de langt mere miljøvenlige og billigere i drift end almindelig elvarme. Den økonomiske besparelse skyldes, at luft-til-luft varmepumper udnytter den tilførte varmeenergi over 3 gange bedre end andre opvarmningsformer.

Hvilken luft-til-luft varmepumpe skal jeg vælge til sommerhuset?

Hvilken luft-til-luft varmepumpe du skal vælge, er dybt afhængig af dine behov for både køling og varme i sommerhuset samt ønsker til funktionsdygtighed. Der er selvfølgelig flere parametre, som du skal holde ekstra holde øje med, når du skal anskaffe dig en luft-til-luft-varmepumpe til sommerhuset.

 

Først og fremmest skal du sikre dig at luft-til-luft varmepumpen er fremstillet til at kunne håndtere det skandinaviske klima. Det betyder blandt andet at varmepumpen skal kunne fungere optimalt, også når der er bidende koldt udenfor. Effektiviteten på en varmepumpe falder nemlig i takt med temperaturen, hvorfor det er vigtigt at du ser på varmepumpens gennemsnitlige effektivitet i løbet af et år, den såkaldte SCOP-faktor. Ellers skal du alligevel supplere med den dyrere elvarme eller den forurenende brændeovn.

 

Hvis dit sommerhus har behov for yderligere nedkøling på de varme sommerdage, er en luft-til-luft varmepumpe med aircondition et sikkert valg. Når du skal vælge en luft-til-luft varmpumpe til sommerhuset, så se efter om den også kan anvendes til nedkøling af luften. På den måde kan du altid tilpasse temperaturerne i dit sommerhus, så du opnår en kraftig varmeeffekt i de kolde vintermåneder og en kølende frisk luft i sommerperioden.

 

Når du skal vælge en luft-til-luft varmepumpe til sommerhuset, så er det også essentielt at undersøge varmepumpens støjniveau. Især kan varmepumpens indendørsdel være til stor gene, hvis den støjer for meget i sommerhuset. Derfor kan det være en god idé at gå efter de mere lydsvage varmepumper.

 

I dag kan du få luft-til-luft-varmepumper til sommerhuse med fjernstyring af varme via wi-fi. Det er en meget praktisk funktion, da du får mulighed for at tænde for varmen eller sætte temperaturen i sommerhuset op, inden du eller dine lejere ankommer. Dette er med til at give attraktive fordele i forhold til udlejningen af dit sommerhus, da elregningen bliver lavere og både udlejningsindtægterne og sommerhusets samlede værdi øges.

 

Ønsker du en luft-til-luft varmepumpe, der både kan køle på de hede sommerdage og give behagelig varme i de kolde vintermåneder? Så er MSZ-LN HERO varmepumpen fra Mitsubishi Electric helt uundværlig. Den miljøvenlige varmepumpe bliver ofte beskrevet som ”Helten, der varmer din hverdag” – og det er bestemt ikke uden grund. Med en SCOP på 5,2 og energieffektivitet mærket med A +++ får du en af de mest effektive luft-til-varmepumper på markedet.


Mitsubishi HERO har flere praktiske funktioner til opvarmning af sommerhus såsom I-see Sensor, der registrer, hvor i rummet du befinder dig og tilretter luftstrømmen derefter. Varmepumpen er ligeledes udstyret med Night mode, der om natten nedsætter støjen på den i forvejen lydsvage varmepumpe. HERO varmepumpen tilbyder også fjernstyring af varme i sommerhus. Med wi-fi fjernstyring via din mobil, kan du nemlig hurtigt og nemt regulere varmepumpen uanset, hvor du befinder dig.

Kinnan – din autoriseret kølemontør

Det er ikke tilladt selv at installere en luft-til-luft varmepumpe i dit sommerhus, da dette kræver en høj faglighed og teknisk viden. Derfor skal installering af varmepumper altid foretages af en autoriseret kølemontør. Hos Kinnan.dk har vi uddannede kølemontører, der er autoriserede til at montere og installere varmepumper til sommerhuse. Ønsker du et uforpligtende tilbud på en luft-til-luft-varmepumpe til dit sommerhus, er du altid meget velkommen til at kontakte vores autoriserede kølemontører.