Fordele i nybyggeri

Lav miljøbelastning, minimale varmeudgifter og et godt indeklima er nogle af fordelene ved at installere en varmepumpe i nybyggeri. Men fremfor alt øger en god varmepumpeinstallation værdien af din bolig. 

Varmepumper til nybyggeri

Når du går i gang med at bygge nyt hus, er det en god idé at tænke langsigtet og i henh. til fremtidens energikrav. Uanset om det gælder nybyggeri eller omfattende renoveringer, er det altid en god idé at vurdere om opvarm-ningsformen er godt for miljøet, om den er nem at vedligeholde og driftsøkonomien.

Så snart du begynder at planlægge dit nybyggeri, er det vores anbefaling at du så tidligt som muligt, beslutter dig for opvarmnings-form. På den måde kan du opføre nybyggeriet så det passer sammen med dit nye varmesystem. Når det gælder opvarmning i nybyggeri, er vedvarende energi klart det bedste valg.

I dag må du ikke installere olie- eller naturgas-fyr i nye huse, medmindre det er urimeligt dyrt eller besværligt at finde egnede alternativer. Skal du opføre et nyt hus, bør du derfor bygge en energi-venlig bolig med omtanke for miljøet. Ved at installere en varmepumpe i nybyggeri med lav miljø-belastning får du en CO2-venlig varmeforsyning, som gavner klimaet og sikrer et godt indeklima for dig og din familie.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge til mit nybyggeri?

Hvilken varmepumpe du skal vælge til dit nybyggeri, afhænger af, om du ønsker opvarmning og køling (luft-til-luft varmepumpe) eller om du har behov for opvarmning, køling og varmt brugsvand (luft-til-vand varmepumpe). Både luft-til-luft varmepumper og luft-til-vand varmepumper er ideelle varmesystemer til nye boliger og grønne ejendomme, men dybest set handler det om at få opfyldt dit varmebehov gennem vedvarende energikilder, når du bygger nyt.

Med varmepumper fra Kinnan.dk er du godt forberedt på ressourceknaphed, stigende energipriser og skærpede krav om energieffektivitet. Vores varmepumper er nemme at installere og ideelle til både nybyggeri og udskiftning af gamle elektriske varmesystemer ved omfattende renoveringer. Desuden er mange af vores varmepumper energimærket A+++ og opfylder alle krav til grønt byggeri.

Varmeanlæggets ydelse

Når du installerer et varmeanlæg i dit nybyggeri, skal den naturligvis kunne yde tilstrækkelig varme og varmt vand på ethvert tidspunkt i den ønskede mængde. Her er det en god idé at være påpasseligt med, om du nemt kan opgradere varmesystemet. Ved at vælge en fremtidssikret varmeløsning, der løbende kan justeres, sørger du for at dit energiforbrug altid er dækket, også hvis dine behov pludselig skulle stige.

Nybyggeri

Opnå store besparelser

Opvarmning i nybyggeri drejer sig imidlertid ikke kun om varmeanlæg-gets ydelse, men også mængden og prisudviklingen af den energi, der bruges til drift, husets isoleringsforhold samt udetemperaturen og den pågældende klima-zone. Du kan derfor opnå store besparelse ved at investere i et effektivt varmesystem for at minimere dine udgifter til opvarmning i det lange løb.

Behov for opvarmning og varmt vand

Antallet af personer eller familiemedlemmer i dit nye hjem og størrelsen af det areal, der skal opvarmes bestemmer, hvor meget rumvarme og varmt vand, du har brug for. Vi anbefaler altid at du planlægge  ud fra dine maksimale behov plus det løse. Så kan du være helt sikker på, at der er varmt vand nok til alle.

En varmepumpe giver et bedre indeklima

Med en varmepumpe vil du og din familie opleve et bedre indeklima. Mange af vores varmepumper fjerner dårlig lugt og støv, samt renser luften for næsten alle bakterier. Det betyder, at du kan skabe et behageligt og sundt indeklima for dig og din familie, hvor det bliver nemt at holde den ønskede temperatur i privatboligen.

Hvad er prisen på en varmepumpe?

En varmepumpe fungerer ved at omdanne varmeenergi fra udeluften til brugbar opvarmning indenfor. Gennem et lukket kølesystem omsættes omgivelsesvarmen til et højere temperaturniveau, der kan bruges til centralvarme og opvarmning af brugsvand i din bolig. Uanset sæson og klima fungerer en varmepumpe energieffektivt hele året rundt.

En varmepumpe anvender el, men i en velisoleret bolig afgiver den typisk over tre gange så meget energi, som den konsumerer. I en helårsbolig, hvor du allerede har installeret et centralvarmesystem med enten vandbåren gulvvarme eller radiatorer, kan en luft-til-vand varmepumpe helt erstatte et olie- eller gasfyr.

Placering af varmepumpen

En god varmepumpeinstallation øger værdien af din bolig, men hvis placeringen ikke er korrekt, kan den hurtigt blive et støjende irritations-problem. Ved placering af varmepumpe bør du derfor undgå at montere udedelen lige uden for soveværelsesvinduet eller tæt på naboens skel, da den kan støje lidt.

For at dit nye hus kan holde et lavt energiforbrug, er det også vigtigt at gøre varmeinstallationen let tilgængelig, så den løbende kan blive hurtigt vedligeholdt, justeret eller opgraderet. Du kan med fordel placere din varmepumpe i dit bryggers, kælder eller ude i garagen, så den optager så lidt plads som muligt og samtidig er gemt lidt væk.

Hvor stor en varmepumpe skal jeg bruge?

Hvor stor en varmepumpe du skal bruge, er afhængig af flere forhold, såsom boligens arealstørrelse og isoleringsforhold samt antal beboere og deres energiforbrug. Varmepumpens ydelse skal passe til husets og familiens størrelse, hvorfor du hverken skal bruge en varmepumpe, der er for stor og som bruger for meget energi eller en varmepumpe, der er for lille og som ikke leverer tilstrækkelig varme eller varmt vand.

Når du skal vælge størrelse på en varmepumpe, bør du også se nærmere på boligens varmeform, om det er radiatorer eller gulvvarme, samt behovet for varmt brugsvand. Jo større varmefladen er, jo lavere fremløbstemperatur skal varmepumpen producere og jo mere effektivt fungerer den. En korrekt dimensionering af varmeanlæg vil give dig den optimale balance mellem købs- og driftsomkostninger.

Fra et klimavenligt synspunkt, anbefaler vi derfor gulvvarme til opvarmning i  nybyggeri, da installationen er pladsbesparende og giver den nødvendige varme ved lave fremløbstemperaturer. Desuden er gulvvarme bedst i kombination med varmepumper, da varmeenergien her udnyttes fuldt ud.

Hos Kinnan.dk kan vi hjælpe dig med at dimensionere og installere din varmepumpe, så er du sikret et energibesparende resultat, som du bliver glad for i mange år fremover. Du er altid meget velkommen til at kontakte os for rådgivning ift. konkrete varmeberegninger eller en professionel vurdering af dine behov.

Illustration miljørigtig

Håndværkerfradrag for grønne investeringer

Når du skal bygge nyt, bør du se på fremtidens energikrav og muligheder for tilskud til grønne investeringer. Det behøver ikke at koste en herregård at bygge energivenligt, tværtimod øger du værdien af dit nye hus og mindsker udgifterne til energi i hele husets levetid. Med håndværkerfradraget er det muligt at få tilskud på grønne investeringer

med helt op til kr. 12.000 pr. person, der er over 18 år i husstanden. Håndværkerfradraget gælder for en række energiforbedrende tiltag, herunder udskiftning og installation af ny energiforsyning og varmekilde. Her vil der desuden være mulighed for fradrag ifm. udgifter til vedligehold og reparation.

Mitsubishi varmepumpe udenfor - 20201108 154620 - kinnan.dk

Kontakt din nærmeste Kinnan forhandler
og få et godt tilbud