Varmepumper til sommerhuse

Varmepumper er energieffektive, miljøvenlige og billige i drift sammenlignet med andre opvarmningsformer. Der er derfor mange fordele ved at installere en varmepumpe i dit sommerhus.

Fordele ved varmepumper i sommerhuse

Der er mange fordele ved at installere luft-til-luft varmepumper i sommerhuse, hvor der typisk ikke er trukket varmerør eller installeret radiatorer beregnet til centralvarmeanlæg. Blandt andet kan du varme dit sommerhus hurtigere og bedre op hele året rundt, og så er en varmepumpe både billig og nem at installere. Men særligt kan du mindske dine varmeudgifter betydeligt ved at anvende en luft-til-luft varmepumpe i sommerhuset frem for eksempelvis en elradiator, der er dyr i drift. Hos Kinnan.dk har vi et bredt udvalg af de bedste luft-til-luft varmepumper til sommerhuse på markedet, som naturligvis overholder alle gældende lovkrav og leveres med mindst fem års garanti. Særligt har vi energieffektive Panasonic varmepumper og de mest sælgende varmepumper fra Mitsubishi Electric, der er ideelle til det nordiske klima. Du kan naturligvis også anvende en luft-til-luft varmepumpe som supplement til opvarmning af din helårsbolig.

Hvordan fungerer en luft til luft varmepumpe?

En luft-til-luft varmepumpe til sommerhuset virker på samme måde som varmepumper til almindelige helårsboliger. Uanset årstid, trækker varmepumpen varmeenergi ud af luften udenfor og anvender varmeenergien til at opvarme luften indenfor. En luft til luft varmepumpe består af en udedel, som monteres ude på sommerhuset og en indedel,

der monteres inde i sommerhuset. Disse to dele er forbundet med rør, der indeholder kølemiddel. I udendørsdelen fordamper kølemidlet og bliver efterfølgende til væske i indendørsdelen, hvilket danner den indblæsningsluft, som opvarmer sommerhuset.

Varmepumper til Sommerhus med Hero - kinnan.dk
Varmepumpe i Soveværelse KJ25 - kinnan.dk

Hvad koster en luft til luft varmepumpe i indkøb og drift

De fleste luft-til-luft varmepumper er fortrinsvis billige i indkøb, så hvad en varmepumpe koster, er helt afhængig af, hvilken kvalitet du ønsker samt hvad dine behov er. Generelt koster en luft-tilluft varmepumpe ca. DKK 13.000-25.000,- inkl. moms, levering og montering af en autoriseret kølemontør. Mange sommerhuse bliver i dag opvarmet med 

med forurenende brændeovne eller elradiatorer med store strømforbrug. På trods af, at luft-til-luft varmepumper anvender el, er de langt mere miljøvenlige og billigere i drift end  almindelig elvarme. Den økonomiske besparelse skyldes, at luft-til-luft varmepumper udnytter den tilførte varmeenergi over 3 gange bedre end andre opvarmningsformer.

Kinnan – din autoriserede kølemontør

Det er ikke tilladt selv at installere en luft-til-luft varmepumpe i dit sommerhus, da dette kræver en høj faglighed og teknisk viden. Derfor skal installering af varmepumper altid foretages af en autoriseret kølemontør. Hos Kinnan.dk har vi uddannede kølemontører, der er 

autoriserede til at montere og installere varmepumper sommerhuse. Ønsker du et uforpligtende tilbud på en luft-til-luft-varmepumpe til dit sommerhus, er du altid meget velkommen til at kontakte vores autoriserede kølemontører.

Hvilken luft til luft varmepumpe skal jeg vælge til sommerhuset

Hvilken luft til luft varmepumpe du skal vælge, er dybt afhængig af dine behov for både
køling og varme i sommerhuset samt ønsker til funktionsdygtighed. Der er selvfølgelig
flere parametre, som du skal overveje, når du skal anskaffe dig en luft til luft varmepumpe til sommerhuset.

Opvarmning om vinteren og aircondition om sommeren

Hvis dit sommerhus har behov for yderligere nedkøling på de varme sommerdage, er en luft-til-luft varmepumpe med aircondition et sikkert valg. Når du skal vælge en luft-til-luft varmpumpe til sommerhuset, så se efter om den også kan anvendes til nedkøling af luften. På den måde kan du altid tilpasse temperaturerne i dit sommerhus, så du opnår en kraftig varmeeffekt i de kolde vintermåneder og en kølende frisk luft i sommerperioden.

  • Dit behov for en varmepumpe med behovsstyring?
  • Skal varmepumpen anvendes som aircondition?

Varme-køling aircondition logo - kinnan.dk

Varmepumpens effektivitet og SCOP faktor

Først og fremmest skal du sikre dig at luft til luft varmepumpen er fremstillet til at kunne håndtere det skandinaviske klima. Det betyder blandt andet at varmepumpen skal kunne fungere optimalt, også når der er bidende koldt udenfor. Effektiviteten på en varmepumpe falder nemlig i takt med temperaturen, hvorfor det er vigtigt at du ser på varmepumpens gennemsnitlige effektivitet i løbet af et år, den såkaldte SCOP-faktor. Ellers skal du alligevel supplere med den dyrere elvarme eller den forurenende brændeovn.

  • Hvor høj skal SCOP faktoren være?

Undgå støj med en lydsvag varmepumpe

Når du skal vælge en luft til luft varmepumpe til sommerhuset, så er det også essentielt at undersøge varmepumpens lydniveau. Især kan varmepumpens indendørsdel være til stor gene, hvis den støjer for meget i sommerhuset. Derfor kan det være en god idé at gå efter de mere lydsvage varmepumper.

  • Hvor lavt skal varmepumpens lydniveau være?
Mitsubishi Electric MELCloud LOGO - kinnan.dk

Fjernstyring af rumvarme

I dag kan du få luft-til-luft-varmepumper til sommerhuse med fjernstyring af varme via wi-fi. Det er en meget praktisk funktion, da du får mulighed for at tænde for varmen eller sætte temperaturen i sommerhuset op, inden du eller dine lejere ankommer. Dette er med til at give attraktive fordele i forhold til udlejningen af dit sommerhus, da elregningen bliver lavere og både udlejningsindtægterne og sommerhusets samlede værdi øges.

  • Skal varmepumpen kunne styres via Wifi.
Fjernstyring via wifi
Mitsubishi Hero MSZ-LN All Colours - kinnan.dk

Mitsubishi Hero – Den ideelle varmepumpe til sommerhuset

Ønsker du en luft til luft varmepumpe, der både kan køle på de hede sommerdage og give behagelig varme i de kolde vintermåneder? Så er MSZ-LN HERO varmepumpen fra Mitsubishi Electric helt uundværlig. Den miljøvenlige varmepumpe bliver ofte beskrevet som ”Helten, der varmer din hverdag” – og det er bestemt ikke uden grund. Med en SCOP på 5,2 og energieffektivitet mærket med A +++ får du en af de mest effektive luft-til-varmepumper på markedet. Mitsubishi HERO har flere praktiske funktioner til opvarmning af sommerhus såsom I-see Sensor, der registrer, hvor i rummet du befinder dig og tilretter luftstrømmen derefter. Varmepumpen er ligeledes udstyret med Night mode, der om natten nedsætter støjen på den i forvejen lydsvage varmepumpe. HERO varmepumpen tilbyder også fjernstyring af varme i sommerhus. Med wi-fi fjernstyring via din mobil, kan du nemlig hurtigt og nemt regulere varmepumpen uanset, hvor du befinder dig. 

Kontakt din nærmeste Kinnan forhandler
og få et godt tilbud